Paper Towns: Boek VS Film!

Je hoeft geen boekenwurm te zijn om te weten wie John Green is. The Fault In Our Stars was zo’n knaller dat je de titel overal zag. Ik heb daar een kleine samenvatting over gelezen, maar het leek me een nogal deprimerend verhaal. Als iemand me kan overtuigen doe je best!

paper-towns-movie-_3238660k

Toch was ik wel geïnteresseerd in de boeken van John Green, en kocht uiteindelijk Paper Towns. Ik heb het in delen gelezen, en het boek ziet er nu ook echt toegetakeld uit omdat ik hem telkens meenam in mijn tas. Toen ik het boek kocht was de film net uit, dus ik heb expres alle trailers ontweken om mijn fantasie de vrije loop te laten.

QUNTIN MARGO

De achterkant van het boek sprak me aan vanwege de mysterieuze beschrijving; “Who is the real Margo Roth Spiegelman?” Stiekem moet ik ook toegeven dat ik een zwak heb voor mooie boekenkaften.

DON’T WORRY, IK ZAL NIETS INHOUDELIJKS VERKLAPPEN! 😉

Het verhaal deelt zich op in drie delen. Dit vond ik fijn, omdat het erg duidelijk is wanneer het boek naar een andere fase verplaatst. Ik zal het verhaal niet verklappen, maar ik kan wel globaal het begin van het verhaal beschrijven.

Het verhaal gaat over Margo en Quentin, buurjongen- en meisje, hadden vroeger wel contact maar sinds ze tieners zijn niet echt meer. Quentin vindt Margo geweldig, en Margo is een beetje mysterieus type. Eigenlijk is ze te mooi voor de doorsnee nerd Quentin.

Margo en Quentin hebben al jaren geen contact meer, totdat Margo bij Quentin aanklopt voor zijn hulp. Margo heeft een hele planning voor wat er die nacht allemaal moet gebeuren en met de hulp van Quentin voert ze dit uit. Daarna verdwijnt Margo.

Het verhaal speelt zich af in de laatste paar weken van de middelbare school. Ik heb de Engelse versie gelezen, en hierdoor zat ik echt in die Amerikaanse sfeer. Verder las het verhaal heel makkelijk. Het is het eerste boek dat ik heb gelezen van John Green, en ik moet zeggen hij heeft echt veel humor. Het is zo informeel geschreven dat je meteen voor je ziet hoe de personages zich gedragen, wat het super makkelijk maakt om je in het boek te verplaatsen.

EN NU DE FILM.

Toen ik het boek eindelijk uit had, ging ik de film kijken. Het was ook de eerste keer dat ik een film keek waarvan ik het verhaal al had gelezen (nee ik ben echt geen boekenwurm). De film en het boek zijn ongeveer voor 70% gelijk, maar sommige dingen komen gewoon niet overeen. Vooral het einde wijkt best wel af van het boek. Dat vond ik niet erg, deze versie was minstens zo leuk om te zien.

Wat ik wel jammer vond is hoeveel er weg werd gelaten van het oorspronkelijke verhaal. Er waren gewoon hele scenes die misten, waarvan ik juist zo benieuwd was om ze te zien. Maar natuurlijk had ik dit kunnen weten, want het is gewoon niet mogelijk om alles overeen te laten komen.

Ik was zelf nooit zo’n voorstander van een boek lezen voordat je de film kijkt, maar ik ga het vaker doen! Het heeft me echt gemotiveerd om de film te kijken. Ook is het boek gewoon zo de moeite waard.

FILM OF BOEK?

Als ik zou moeten kiezen, zou ik het boek boven de film verkiezen. Het boek heeft gewoon zoveel humor en het is zo leuk geschreven. Alleen is het boek natuurlijk wel een stuk langdradiger. Zoals ik al zei verschilt het einde in de film wel met die in het boek. Het komt wel op hetzelfde neer, maar de details zijn anders. Het einde in de film vond ik persoonlijk wel leuker om te zien!

Liefs,

Muriël

Advertenties

4 thoughts on “Paper Towns: Boek VS Film!

  1. Ik heb de fault in our stars wel gelezen. Het is juist net deprimerend en er zitten ook mooie dialogen in vind ik.

    Omdat papertowns me te jeugdig leek ben ik begonnen in Will Grayson will grayson. Minder leuk als the fault in our stars, misschien dat ik toch switch naar Papertowns. Thnx voor de tip!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s