Geurkaarsjes maken!

IMG_5184

Op internet zag ik het simpele idee om door middel van het versmelten van oude kaarsen je eigen kaarsen te maken! Ik vond het wel een toepasselijke DIY voor de decembermaand. Bij de GroenRijk kocht ik daarom deze glazen potjes voor €1.99 per stuk.

Deze witte kaarsen van de Action had ik nog liggen (zijn voor het kerstdiner). Voor sjieke etentjes zijn die witte kaarsen wel leuk, maar het kon nog veel leuker! Ik heb de kaarsen in stukken gebroken, het lont apart gehoden en de kaarsen au bain marie gesmolten.

IMG_5187

Aan het gesmolten kaarsenmengsel heb ik deze Winterwereld geurolie toegevoegd. Deze is ook van de Lidl (van vorig jaar). Hij ruikt trouwens heerlijk zoet, een beetje naar bubblegum!

Het lont heb ik tussen twee prikkertjes geklemd met plakband. Toen heb ik het kaarsvet erin gegoten. Dit heb ik een kwartiertje in de koelkast laten afkoelen.

Het is belangrijk om na het afkoelen een paar gaatjes bovenin het kaarsvet te prikken. Daarna giet je het laatste laagje kaarsvet erover. Dan blijft de bovenkant mooi vlak.

IMG_5192

Et voila! Het eindresultaat! Ik ben er heel blij mee, en kan niet wachten om hem aan te steken met de kerstdagen 🙂

 

Liefs,

Muriël

Advertenties

6 thoughts on “Geurkaarsjes maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s