DIY Frozen kostuum (no sewing!)

Bannert

Hoi allemaal!

Ik wilde graag een frozen outfit voor carnaval, maar aangezien die nogal duur was heb ik er zelf een gemaakt! Het is niet echt een DIY artikel, want ik wilde het filmen maar na 3 minuten viel mijn camera uit -_-.

Voor deze DIY was ik te lui om de naaimachine erbij te pakken, daarom heb ik alleen textiellijm gebruikt. Voor het schilderwerk heb ik acrylverf van de Action gebruikt.

Ik heb ook nog een Olaf pet gemaakt, voor een bijpassend Olaf kostuum. Ik hoop dat jullie door de foto’s een beetje kunnen zien hoe ik het gedaan heb.

Olaf

Ik heb bij de Scapino voor €5 een witte pet gekocht en het merkje met acrylverf wit gemaakt. Met vilt en textiellijm heb ik de neus en ogen gemaakt. Ik heb de kleuren wit, grijs, zwart en oranje gebruikt.

Olaf zn oogHierbij nog een close-up van het oog. Ik heb eerst grijs gedaan, toen zwart en wit. Op de pupil van het oog heb ik nog een klein grijs stukje gedaan als ‘weerkaatsing’.

DE JURK

Ik ben eerst aan de cape begonnen. Hiervoor heb ik een lap stof gekocht van 1,50m x 1,50m ongeveer. Ik heb hem in een driehoek geknipt, en de randjes omgevouwen en vastgelijmd. Dit heb ik gedaan zodat het niet gaat rafelen.

Kraag

Omdat Anna een tweedelige cape draagt, heb ik van vilt de bovenste laag gemaakt.

cooleIk heb er bolletjes onderdaan geplakt, en een soort kanten lint dat zo veel mogelijk leek op Anna’s echte cape.

SHIRT EN ROK

Voor het shirt heb ik een oud T-shirt versierd. Ik heb hiervoor acrylverf gebruikt en sommige delen bestrooid met glitter. De kraag heb ik gedecoreerd met een stukje goud lint.

IMG_5540Zoals je ziet heb ik het niet echt secuur gedaan, dit was omdat ik geen geduld had….

De rok heb ik gemaakt van een jurkje uit de sale van H&M. Dit jurkje kostte me €3. Ik heb de bovenkant eraf geknipt en de onderkant beschilderd.

Rok

Op deze foto lijkt de rok een beetje donker van kleur, maar in werkelijkheid is hij ongeveer de kleur die Anna ook aanheeft. Bij de rok heb ik de bloemetjes ook weer met glitter bestrooid.

Einde

TADAAA!!! Dit is het eindresultaat! Ik heb er nog een witte blouse onder gedaan (had eigenlijk lichtblauw gemoeten). Ik vind dat het best aardig is gelukt voor een avondje bikkelen! En de jurk kostte me nog geen €30. De Olaf pet kostte me ongeveer €10.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Liefs,

Muriël

 

 

Advertenties

3 thoughts on “DIY Frozen kostuum (no sewing!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s